Met andere woorden, de onderneming stort in totaal een maximum van 10.000 euro, waaraan de overheid het maximum van 5.000 euro toevoegt. Dit geeft dus een totaal facturatiebedrag vanwege de dienstverlener(s) van 15.000 euro excl BTW.
Daarnaast stelt de Vlaamse overheid dat er vier soorten dienstverleningen toegelaten zijn, namelijk opleiding, advies, mentorschap en de aankoop van kennis in Vlaamse kenniscentra. Per soort dienstverlening kan de onderneming in haar portefeuille slechts een maximum van 2.500 euro steun ontvangen.
Met andere woorden, de onderneming kan voor één soort dienstverlening een maximum van 5.000 euro storten, waaraan de overheid een maximum van 2.500 euro toevoegt. Dit geeft dus per soort dienst een totaal facturatiebedrag vanwege 1 of meerdere dienstverleners van 7.500 euro excl BTW.
De elektronische portefeuille kan maximum twee jaar bestaan. Een onderneming kan slechts om de drie jaar een portefeuille aanvragen.
Met andere woorden, de dienstverlener(s) kan(kunnen) factureren over een periode van maximum twee jaar. Het derde jaar is een soort sabbat jaar.
Klassiek zal een onderneming dus een portefeuille vullen voor 2.500 euro adviessubsidie en voor 2.500 euro opleidingssubsidie.
Voor elk van beide diensten zal ze voor 7.500 euro excl BTW aan diensten kunnen aankopen waarvan ze slechts 5.000 euro zelf zal betalen.
Na 3 jaar (1 jaar aankoop plus 1 jaar gebruik plus 1 sabbat jaar) zal de onderneming dit subsidieproces kunnen herhalen.