Atomo
 
Contacteer ons | Inhoudstafel | ZOEK zoek
Geen wettelijk verplichte formaliteiten


Atomo, 8 november 2005
Wettelijk verplichte adviezen of opleidingen zullen via de ondernemerschaps-portefeuille van de Vlaamse overheid niet meer gesubsidieerd mogen worden.
"Het gaat om zaken die kmo's toch al deden of moesten doen. Bedrijven zullen de steun niet meer kunnen gebruiken om te voldoen aan wettelijk verplichte formaliteiten. Dat was nu het geval met bijna de helft van de adviescheques."
 
Met de ondernemerschapsportefeuille integreert de Vlaamse overheid de steun in slechts één systeem.
"De steun wordt eenvoudiger en dus toegankelijker voor kleine ondernemingen, waar er minder zogenaamd 'dead weight' is. Vooral de grote bedrijven gebruiken de advies- en de opleidingscheques voor zaken waarvoor ze sowieso bereid zijn te betalen. Acht op de tien bedrijven die de cheques bestellen, gebruiken ze voor opleiding waarvoor ze zonder de overheidssteun ook hadden betaald."
 
De Vlaamse overheid zal de adviesverlener en/of opleidingsverstrekker vragen een vernieuwde deontologische code te ondertekenen. Zijn erkenning blijft dan gewoon doorlopen met de bestaande termijn. 
De nieuwe regeling met de ondernemingsportefeuille van de Vlaamse overheid is op de Ministerraad van vrijdag 16 december 2005 goedgekeurd. Er zal nu nog een ministerieel besluit uitgevaardigd worden met de details. 

Design by Absurd & Madam | Powered by Nettools